טיפול בשיטת NLP לילדים ולבני נוער

nlp לילדים

NLP, או תכנות נוירו-לשוני (Neuro-Linguistic Programming), היא שיטה טיפולית המתמקדת בקשר שבין המחשבות ובין השפה וההתנהגות, וחותרת לשנות את דפוסי המחשבה של המטופלים כדי לשנות את דפוסי ההתנהגות שלהם, להשיג מטרות מוגדרות ולשפר את תחושתם ואיכות חייהם.

מחקרים מראים שטיפולים רגשיים המבוססים על שיטת NLP, יכולים להועיל בהתמודדות עם בעיות נפשיות ורגשיות רבות כמו חרדות, פוביות והפרעת דחק פוסט־טראומטית (PTSD).

 

טיפול nlp לילדים ונוער

בכל הנוגע לטיפול בילדים ובבני נוער, ה־NLP הוא כלי מצוין, ויש די הרבה עדויות לכך. ה־NLP מתאים מאוד גם למטופלים צעירים שמתקשים לבטא את עצמם, לווסת את רגשותיהם, לשלוט בהתנהגותם ולהתחבר חברתית וגם למטופלים שעברו או עדיין עוברים חוויות קשות וטראומות.

רוצים להתנסות ב־NLP עם הילדים? אני מזמינה אתכם לפגישת היכרות, לשיחה על NLP ועל יתרונותיו. אז למה NLP לילדים, ומה חשוב לדעת עליו? בואו נבדוק.

 

מה זה NLP?

NLP היא שיטה ששואפת לשינוי התנהגות ודפוסי תקשורת כדי לשנות את החיים לטובה. השיטה מבוססת על תאוריה שקושרת בין מחשבות, שפה והתנהגות ובין יכולתו של אדם להצליח בחיים. לפי תאוריית ה־NLP אם אדם ישנה את דפוסי המחשבה שלו ואת הדרך שבה הוא מדבר עם עצמו ועם אחרים, הוא יוכל לשנות את ההתנהגות שלו ולהשיג מטרות מוגדרות.

יש כמה טכניקות שמבוססות על שיטת ה־NLP ומסייעות לאנשים לזהות דפוסי חשיבה והתנהגות שעלולים לעכב אותם, ולשנות אותם כדי לפתח דפוסי חשיבה והתנהגות חדשים יעילים ומעצימים בהרבה. הטכניקות הללו שאובות מדיסציפלינות שונות לרבות בלשנות, פסיכולוגיה והיפנותרפיה. הינה כמה מהן:

  • מִסגור מחדש: שינוי החשיבה על מצב מסוים כדי לראות אותו באור חיובי ומועיל.
  • עיגון: קישור מצב רגשי או תגובה רגשית או גירוי רגשי למראה מסוים, למילה או צליל מסוימים, למחווה או תחושה מסוימות , לטעם או ריח מסוימים.
  • הַחְזָיָה: שימוש בדימויים כדי לקבל תוצאה רצויה או כדי להתכונן למצבים מסוימים.

ה־NLP היא שיטה טיפולית גמישה, ואפשר להתאימה למטופלים שונים, בגילאים שונים ואף לגילאים צעירים מאוד, ולהשתמש בה בתהליכים שונים – למשל אימון להתפתחות אישית, טיפול רגשי, שחרור מחרדות וטראומות ועוד. אנשים שמתרגלים NLP מציינים שזהו כלי שימושי ויעיל שעוזר לשיפור אישי ולצמיחה אישית.

מוניקה הרשקוביץ מטפלת מוסמכת ב-NLP Practitioner

מוניקה הרשקוביץ מטפלת מוסמכת ב-NLP Practitioner

 

איך נטפל ב־NLP בילדים?

אם מיישמים את עקרונות ה־NLP על ילדים ובני נוער, חשוב להביא בחשבון את גילם ואת היכולת הרגשית שלהם וכן את הצרכים ואת היעדים שלהם. כך נעשה זאת:

  • נדבר בשפה שמתאימה לגיל הילדים – NLP לילדים מצריך שימוש בשפה שמתאימה לגילם ולרמת ההבנה שלהם כדי שהילדים יבינו את המושגים הנידונים בטיפול, יישמו את הטכניקות ויתרגלו אותן בקלות.
  • נשלב משחקים יצירתיים – ילדים ובני נוער נהנים ללמוד באמצעות דימויים ומשחקי הבעה יצירתיים. אפשר לכלול טכניקות של NLP בפעילויות כמו ציור, סיפור ומשחקי תפקידים שמפעילים את הדמיון של הילדים ועוזרים להם ליהנות מהתהליך.
  • נקשיב לדאגות של הילדים – לילדים ולבני נוער יש דאגות, בעיות או חששות שמטרידים אותם, ואפשר להיעזר ב־NLP כדי לברר אותם, לדון בהם ולהתמודד איתם. לדוגמה ילד שמתמודד עם חרדה יפיק תועלת מטכניקות כמו מִסגור מחדש ועיגון וילמד באמצעותן להתמודד עם תסמיני החרדה.
  • נתמקד בחוזקות ובתוצאות חיוביות – אפשר להשתמש בטכניקות NLP כדי לעזור לילדים ולבני הנוער לזהות את החוזקות שלהם, לפתח חשיבה חיובית, לפתח ביטחון עצמי, חוסן והעצמה.
  • נערב את ההורים בתהליך הטיפולי – בעבודה עם ילדים ובני נוער חשוב לערב את ההורים. ההורים יתנו למטופלים הצעירים תמיכה וחיזוקים ויעזרו להם ליישם את הטכניקות הטיפוליות בחיי היום־יום.

 

באילו מקרים כדאי להיעזר בשיטת NLP לטיפול בילדים?

טיפול NLP לילדים עוזר לילדים שמתמודדים עם בעיות נפשיות או עם  קשיים רגשיים. הינה דוגמאות למצבים נפשיים־רגשיים שאפשר לטפל בהם ב־NLP:

  • חרדה – טכניקות NLP כמו מִסגור מחדש ועיגון יכולות לעזור לילדים לנהל את תסמיני החרדה ולפתח חשיבה חיובית כדי למזער אותם, ואפילו להעלימם לחלוטין!
  • פוביות – אפשר להשתמש בטכניקות NLP כמו החזיה כדי לעזור לילדים להתגבר על הפוביות בדרך קלה ונעימה.
  • טראומה – אפשר להשתמש בטכניקות NLP כמו טכניקת ציר הזמן כדי לעזור לילדים לעבד את הטראומה ולהחלים ממנה.
  • בעיות התנהגות – אפשר להשתמש בטכניקות NLP כמו בניית קשר ומִסגור מחדש כדי לעזור לילדים המתמודדים עם בעיות התנהגותיות כמו תוקפנות, התרסה או אימפולסיביות.
  • כישורים חברתיים – אפשר להשתמש בטכניקות NLPכמו עיגון או מסגור מחדש כדי לסייע לילדים להבין סיטואציות חברתיות ולהגיב באופן נעים ומקדם.
  • יכולות לימודיות – אפשר להשתמש בטכניקות NLP כמו הצבת יעדים והחזיה כדי לעזור לילדים לשפר את היכולות הלימודיות שלהם ולהשיג יעדים להצלחה בלימודים.

 

חשוב לציין ש־NLP היא גישה אחת מיני רבות לטיפול בבעיות נפשיות־רגשיות של ילדים. לפני שאני מחליטה להשתמש ב־NLP בתהליך הטיפולי אני משוחחת עם הילד ועם הוריו ועוזרת להם לקבוע אם ה־NLP מתאים לצורכי הילד ויכול להועיל לו.

 

כמה זמן אורך טיפול NLP?

קשה להקציב זמן לטיפול NLP כיוון שכל מטופל הוא שונה, ולכל מטופל יש צרכים משלו ויעדים משלו. אפשר לומר שבדרך כלל התהליך הטיפולי הוא קצר ונמשך מפגשים ספורים או שבועות ספורים ולכל היותר חודשים ספורים.

עם זאת, משך הטיפול תלוי גם במורכבות של הבעיה ובחומרתה. לדוגמה ילד שמתמודד עם פוביה מוגדרת, יתגבר עליה, לרוב, בכמה פגישות, ואילו ילד שחווה טראומה קשה ייתכן ויזדקק לטיפול ארוך יותר. המפגשים מתקיימים, לרוב, בתדירות של פעם בשבוע. הניסיון מלמד אותי שככל שהתהליך מתקדם והטיפול מצליח, המטופלים עצמם יודעים מתי להפסיק.

 

ה־NLP – כלי לחיים

ה־NLP הוא לא רק גישה טיפולית מדהימה, הוא גם כלי לחיים. מטופלים צעירים ומבוגרים שהתנסו בטכניקות המועילות של ה־NLP ממשיכים להשתמש בהן כשעולה הצורך בכך גם שנים רבות לאחר שהטיפול מסתיים. רוצים לתת לילדים שלכם כלי לחיים שיעזור להם להתמודד עם קשיים ולבנות לעצמם חיים טובים ואיכותיים? אל תחשבו פעמיים. אתם מוזמנים להגיע לפגישת היכרות איתי בקליניקה שלי ולהתוודע לקסם ה־NLP. אני מחכה לכם.

שתפו את העמוד:

תפריט נגישות

שחרור מהיר מטראומה וחרדה

עוברים על כולנו ימים רווים בעומס רגשי, חרדות, פחדים וטראומה.

לא משנה מה הקושי שאתם חווים – אני כאן כדי לעזור לכם לשחרר את העומס הרגשי

השאירו פרטים בטופס ואחזור בהקדם